PRAVILA

 

DRAFT

 

Sve lige na sustavu drafta koriste SALARY CAP draft.

Prije početka ligaškog drafta isti takav možete vježbati putem aplikacije ili na fantasy stranici. Idete u izbornik na DRAFT - MOCK DRAFT - SALARY CAP draft te se ubacite pod bilo kojim mjestom. U tom probnom draftu isključivo vježbate s virtualnih 200$. 

 

KATEGORIJE I POZICIJE U KOJIMA SE NATJEČEMO

 

KATEGORIJE

Minute

FG%

FT%

3PT

Poeni

Skokovi

Asistencije

Ukradene lopte

Blokovi

Turnoversi

Personal Faul

Double Double

 

POZICIJE;

Point Guard

Shooting Guard

Center

Power Forward

Small Forward

Utility 

 

5 - Bench positions

2- IL ( Injured )

3 - IL+ ( GTD, Out , Out of season , Injured )

 

RASPORED UTAKMICA

 

Nakon šta se lige pripreme ADMIN složi raspored tako da na Božićni tjedan igramo RIVAL WEEK odnosno taj tjedan i Novo godišnji tjedan su u pravilu utakmice između prijatelja , ligaških rivala koji će tek u  drugoj i trećoj ligi postati. Na ostatak rasporeda djeluje sama yahoo aplikacija. 

 

ISPADANJE/ULAZ između liga

 

1. PILSNER FANTASY

 

Jedan od glavnih razloga osnivanja druge lige je da prva liga nikad ne izgubi svoj "sjaj" i napetost pa ujedno je i cilj dodatno širenje na nove lige dalje.

Na kraju sezone posljednjeplasirana ekipa ( 12. mjesto ) diretno ispada u 2. pilsner ligu. Pretposljednja ekipa ( 11. mjesto ) igra kvalifikacije protiv poraženog iz playoff finala 2. pilsner lige što znači da pobjednik playoff finala ulazi u 1. pilsner ligu. 

Ukoliko netko iz prve lige odustane od natjecanja ( bilo koji razlog ) u sljedecoj sezoni njegovo mjesto popunjava poraženi kvalifikant ili sljedeca najbolje rangirana ekipa u playoff drugoj ligi a to je 3. mjesto. Svako sljedece odustajanje znači popunjava ga 4.mjesto play offa a zatim nastavak ide na sljedecu najbolje plasiranu ekipu regularnog dijela prvenstva.

Svaka ekipa koja odustane od natjecanja ( bilo koja liga ) a ponovno se vrati Pilsner fantasyu kreće od tada najniže lige koja postoji u tom trenutku.

 

2. PILSNER FANTASY i 3. PILSNER FANTASY

 

Na kraju sezone posljednja dva ( 11. i 12. mjesto ) ispadaju u niži rang odnosno 3. Pilsner ligu. Ekipa koja završi na 10om mjestu ide u kvalifikacije protiv pobjednika susreta za 3.mjesto playoffa 3. Lige. Finalisti playoffa 3. lige osigurali su nastup u sljedecoj sezoni u 2. ligi.

Ukoliko netko iz druge lige odustane od natjecanja ( bilo koji razlog ) u sljedecoj sezoni njegovo mjesto popunjava poraženi kvalifikant nakon njega 4. mjesto playoffa treće lige a nakon njega najboljeplasirana ekipa regularnog dijela sezone 3.lige.

 

PLAĆANJE PO LIGAMA ZA PILSNER FANTASY

 

Igranje 1. Pilsner Fantasy lige plaća se 30e po sezoni.

Igranje 2. Pilsner Fantasy plaća se od sezone 24/25 po 30e po sezoni

Igranje 3. Pilsner Fantasy se ne plaća

 

Nagradni fond 1.lige od 360e za sezonu 2023/24 dijeli se;

40e - pobjednik KUP-a ( ako je to prvoligaš )

60e - pobjednik regularnog dijela sezone

60e - finalista playoff-a

200e - pobjednik playoff-a ( 240e ako KUP osvoji niželigaš )

 

Nagradni fond 1. i 2.lige od 720e u sezoni 2024/25 dijeliti će se;

40e - pobjednik KUP -a 

70e - pobjednik regularnog dijela sezone 

70e - finalista playoff-a

200e - pobjednik playoff-a ( 220e ako KUP osvoji trećeligaš )

 

Sva plaćanja idu preko blagajnika lige White Hill ( Ante ) na račun :

 

IBAN HR64 2402006 320523360 5 

Opis plaćanja: Fantasy - ime vaše ekipe

 

KVALIFIKACIJE ZA LIGU VIŠE

 

Kvalifikacijski susret popune za više lige igra se na 4 dobivene utakmice u Daily Fantasy modu. Ekipe koje dodu u kvalifikacije dobit ce informacije za daily mod.

 

DRAFT DOLLAR

 

Od ove sezone i drugoligaši i trećeligaši koriste draft dolare.

 

Šta su DD? To je novac koji imate na draftu na početku svake sezone pa tako mozete prodavati vaš budući novac na draftu ali max 2 sezone unaprijed. KAKO? Kad nudite nekoj ekipi zamjenu ili trade igrača možete u ponudu za tog igrača dodati i još neki dolar iz sezona koje slijede. 

Primjer:

 

Ekipa BERLIN nudi ekipi PRAG;

 

J.Morant + 5dd 24/25  za A.Davies

 

ili

 

Ekipa BERLIN nudi ekipi PRAG

 

J.Morant + 4dd 24/25 + 3 dd 25/26 za A.Davies

 

Ako ekipa PRAG prihvati to znači da ekipa BERLIN ima 196dd za sezonu 24/25  odnosno 197dd za se sezonu 25/26 a ekipa PRAG  204dd odnosno 203dd za 25/26

 

Šta je važno ako se u trejd uključuje novac. Obavezno kad se trejd prihvati potrebno je administratoru javiti dogovor s obje strane da se ne desi da se netko nije dobro razumio.  Pošto koristite najčešće whats up ili druge komunikacijske aplikacije za dogovore dajte to dobro iskomunicirajte.  Znači javiti administratoru jasno tko kome daje novac jer ako se desi trejd a onda bude negodovanja da se niste dobro dogovorili ili razumjeli trade ce biti poništen/prihvaćen na odluku ADMINISTRATORA. Ekipa koja šalje trade ponudu drugoj ekipi je ODGOVORNA za javljanje administratoru ako se novac uključuje u trade.

 

Maximalni iznos koji jedna ekipa može dosegnuti po sezoni za draft je 240$ a najmanji 160$.

Znači ako ce netko u nižoj ligi biti baja i potrošit 40$ na kupovinu i trejdove pa ako osvoji ligu... želim mu sreću u višoj ligi dogodine jer DOLLARI SE PRENOSE između liga.

Znači ako ispadnete u nižu ligu a imate 192$ za sljedecu sezonu to je cifra koju ce te koristiti na draftu. Ako netko iz više lige proda igrače i skupi više od 220$ i ispadne iz lige dobiva kaznu od -15$ dolara za sljedece dvije sezone ( ovo je kazna da se spriječi prijevremeno odustajanje od borbe za opstanak ).

Datum do kad se može trejdati je uvijek određen na početku sezone.

 

KUP

 

Ovo je jedinstveno natjecanje izmedu sve 3 pilsner lige. 37 momčadi igra sistem na 1 utakmicu gdje pobjednik ide dalje. Branitelj naslova od sezone prije automatski zauzima mjesto broj 1 u šesnaestini finala . 10 ekipe treće lige određene ždrijebom igraju kvalifikacije dok ostali stvaraju parove šesnaestine finala. Za bodovanje u KUP utakmici koristimo iste brojke koje ostvarite s vašom ekipom u regularnom kolu I DA itekako je moguće taktizirati i paziti na roster da prilagodite najbolje šta možete za oba rezultata. Ukoliko utakmica završi neriješeno pobjednik se odredi sljedecim kriterijem;

 

1. Broj poena

2. Broj minuta

3. FG%

Ako i tada nema pobjednika utakmice se nastavlja kroz još 1 tjedan.

 

Parovi kupa dobivaju se ždrijebom dok raspored utakmica bude objavljen prije početka prvenstva.

 

Rezultat KUP vodi administrator te ih prikazuje na stranici ili whats up grupi ali svatko može lako vidjeti brojke protivnika s kojim igra.

 

PRVENSTVO PAROVA

 

Takozvani Bryan"s brother trophy :) je natjecanje prvoligaša gdje se ždrijebom izvuku ekipe i skupine. Svaki član ekipe ( od njih 2 ) daju 5 igrača na početku tjedna te se kroz ostatak tjedna bore za što bolji rezultat uz maximalno 5 izmjena u rosteru. Od ove godine prvenstvo parova igra se kroz dvije skupine gdje svatko igra sa svakim u grupi a pobjednici grupa onda igraju Finale. 

 

Ukoliko utakmica završi neriješeno pobjednik se odredi sljedecim kriterijem; ( ovo vrijedi samo za finale )

 

1. Broj poena

2. Broj minuta

3. FG%

Ako i tada nema pobjednika utakmice se nastavlja kroz još 1 tjedan.

 

Stanje na tablici utvrđuje se sljedecim omjerom:

 

1. Broj pobjeda

2. Međusoban omjer ( ako nisu sve tri ekipe izjednačene )

3. Broj ostvarenih pobjeda u statistikama

4. Manjim brojem poraza u statistikama

5. Vecim brojem poena

6. Vecim brojem minuta

 

ALL STAR UTAKMICA

 

Dok u NBA traje takozvani all star tjedan tako i na fantasyu to kolo se igra kroz 2 kalendarska tjedna. Tada i mi igramo nasu utakmicu između SJEVERA I JUGA.

Geografski imamo 6 najsjevernijih ekipa odnosno 6 južnih. Svaka ekipa daje svog kapetana koji administratoru salje roster od 10 igrača s prvim danom utakmice te javlja 5 izmjena koje imaju kroz navedeno kolo.

 

Ukoliko utakmica završi neriješeno pobjednik se odredi sljedecim kriterijem;

 

1. Broj poena

2. Broj minuta

3. FG%

Ako i tada nema pobjednika utakmice se nastavlja kroz još 1 tjedan.

 

 

ALL TIME LISTA

 

Da bi sva natjecanja poput kupa, prvenstva parova i all star utakmice imali malo vecu vrijednost postoji lista najboljih tima kroz godine igranja. Svako natjecanje ima svoje bodove koji se mogu ostvariti pa tako manageri skupljaju svoje bodove za ALL TIME listu.

Bodovanje je sljedece;

 

Regularni dio sezone;

 

1. mjesto = 20 bodova

2. mjesto = 15 bodova

3. mjesto = 10 bodova

4. mjesto = 5 bodova

5. mjesto = 4 boda

6. mjesto = 3 boda

7. mjesto = 2 boda

8. mjesto = 1 bod

 

Playoff dio;

 

1. mjesto = 20 bodova

2. mjesto = 15 bodova

3. mjesto = 10 bodova

4. mjesto = 5 bodova

 

Kup od sezone 2023/24

 

Pobjednik = 15 bodova

Finalista = 8 bodova

 

Prvenstvo parova;

 

Pobjednik = 4 boda ( svaki od clanova )

Finalista = 2 boda ( svaki od clanova  )

 

ALL STAR utakmica

 

1 bod svakom clanu pobjednicke ekipe

 

 

IME I LOGO EKIPE

 

Pravila oko imena i loga ekipe su jednostavna. Pošto svaka ekipa koja igra PILSNER fantasy treba igrati dugoročno ova natjecanja cilj je da ime ekipe bude kao neka franšiza koje se nece mijenjati. Znači iz godine u godinu ce biti isto ime iz razloga stvaranja prepoznatiljivosti i rivaliteta.

 

Pravila a više molba je da kod imena:

Ime ekipe se sastoji od jedne,dvije riječi ali MAX 3 riječi ( pogotovo ako dodajete neki predznak kao KK ili neki sličan ili broj ).

Svaka riječ ide s Velikim Početnim Slovom.

 

Kao neki savjet za ime je da se koristi neki naziv mjesta/kvarta i slično u nekom sportskom žargonu poput Prilep 76ers ili Lepoglava JailBlazers

 

Logo ekipe je čista volja igrača a svakako je poželjno da se da malo truda ( primjer KK Duga Mocira, Black Beast , White Hill )

 

 

 

 

 

 

 

Create Your Own Website With Webador